Hvorfor er der så stor forskel på trykkeriernes priser

Spar op til 50 % på tryksager
Overskriften er inspireret af en reklame du kan finde på google. Men kan man overhovedet spare 50% på tryksager og hvis man kan, er jeg så blevet ”snydt af det trykkeri jeg har arbejdet sammen med?

I denne artikel gennemgår vi nogle af de vigtige områder du skal være opmærksom på, når du indhenter priser på tryksager.

Hvordan opnår jeg de store besparelser?
Kan man spare 50 % på transport fra Vejle til Kolding? Ja, hvis du forsøger at leje et fly til de 29 kilometers transport, kan jeg da sagtens finde store besparelser til dig. Det er nøjagtigt det sammen der gør sig gældende ved tryksager. Du vil også sagtens kunne finde 50% i besparelse på tryksager, hvis du har valgt en løsning der ikke passer til opgaven.

Hvad kan de dygtigste tryksagsindkøbere opnå?
De dygtigste indkøbere jeg har oplevet i min tid i trykkeribranchen, har kunnet opnå reelle rabatter på op mod 10% afhængig af opgaven. Det hænger sammen med at trykkerierne giver meget tæt på det samme for løn og materialer. Samtidig med at det kun er nogle enkelte trykkerier der laver en bundlinie på mere end 10% Der er simpelthen ikke plads til mere. Derfor bør udsvingene i priser heller ikke være på mere end 10%, hvis der er valgt optimale løsninger.

Værktøj til at vælge den rigtige trykmetode

I dette eksempel kan du se forskellen på digital-, offset- og puljetryk.

tryksagsberegning

Eksemplet fra billedet er fundet under flyers og ved at indstille trykmetode til offset http://billigtryksag.dk/produkter/flyers-og-loesblade

Her kan du se hvordan prisen på 4.000 stk. A4 løsblade er 52 % forskellig, alt efter hvordan du ønsker din trykopgave løst. På http://billigtryksag.dk/ kan regne dine egne eksempler på tryksager.

På Grafiskekurser.dk´s indesign-kurser, vil du lære meget mere om de forskellige trykmetoder og om hvordan du vælger den rigtige løsning til din tryksag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *